2010. január 5., kedd

No, még el sem indultunk, de úgy néz ki a program már megint változik.. Most Endre kitalálta - hozzáteszem van benne logika - hogy nincs sok értelme megaludni Guatemala City-ben és reggel kihurcolkodni a “vidéki” buszhoz, majd onnan busszal le Antigua-ba, hanem mi lenne, ha a reptérről rögtön Antiguaba mennénk? Talált is egy szállást (http://internacionalmochilero.com/), ahol beszélnek angolul (megnéztem egész klassznak tűnik), ezzel nem is lenne gond, azonban a menetrendszerinti járatok csak este 10-ig mennek Antigua-ba a reptérről, mi meg mit ad Isten 22: 01-kor szállunk le, így esélytelen, hogy elérjük.
Szóval most megy a szervezkedés és alkudozás, hogy egy kisbusz levigyen minket még aznap este / éjjel Antigua-ba, csak háát Endre szerint pofátlanul sokat kérnek érte. Endrénk ugyan nem részletezte, hogy mégis milyen árszinten mozog most a licit, de ismerve őt, kb 2-3 dolláron mehet a harc :)
Azért nem baj, hogy lesz velünk valaki, aki a megfogja a költégeket, nehogy ellszálljon az agyunk és limóval akarjuk körbeutazni az országot :)

Más! Tegnap este elkezdődött a Nagy Bepakoló Show!!! Rendszerezés, témák szerinti bezacskózás (gyógyszerek, zanzi kaják, túlélő felszerelések stb.), felcimkézés, ruhaszelektálás, és részben már elkezdtük megtömni a 60 illetve 75 literes túrazsákjainkat, nagy gondot fordítva arra, hogy a 4 liter pálinka a 8 fél literes ásványvizes palackokba töltve a 2 hátizsákban tutira helyet kapjon. Ha kell lemondok a hajszárítóról, de a gyomorfertőtlenítő pálinkának a zsákban a helye :)
Apropo! A hajszárításról jut eszembe, tegnap reggel mikor a “félfürdőszobanagyaságú” tükörben szasszonkefével és turbóhajszárítóval alkottam a “dolgozós” frizurámat megfordult a fejemben, hogy mindezt Guatemalában vajon hogy fogom “megvalósítani”? Ok, hogy a sminkkészlet és a schmuck-ok itthon maradnak, a körömcipőimre és a csipkés harisnyákra sem lesz kinn szükség, de NEKEM az általános komfortérzetemhez egyszerűen KELL az, hogy ápoltan nézzek ki, ergo a hajam ne úgy nézzen ki, mint egy szénaboglya. Mégiscsak Nőből vagyok!!! :) Vagy úgysem lesz ott tükör, nem fogom látni?? Amúgy ha nem kapunk az amcsiknál a reptéren átalakítót (220V-ról 110V-ra , akkor úgyis buktam a projektet…
Vagy túl sokat aggódok??? A fenébe is… mégiscsak ez lesz életem első “kalandtúrája”, bele az ismeretlenbe; engedtessék már meg nekem egy kis nyafkaság.
Aztán ígérem összeszedem magam, és egy hangom sem lesz !! Na jóóóó, az ember csak olyat vállaljon be, amit tutira teljesít is, úgyhogy csak annyit ígérek, hogy igyexem… Igyexem állni a “sarat”, a hideg vízet, a hajnali keléseket (brrrrrrrr!!!), mindenféle pókokat, szúnyogokat és egyéb csodabogarakat, és a még ki tudja milyen egyéb rank váró “kihívásokat” :)