2010. január 3., vasárnap


Egy szomorú és tragikus eseménnyel indult sajnos az év: Endre, a túrevezetőnk édesapja hosszasabb betegség után 30-án reggel elhúnyt. A legkorábbi lehetséges időpont a temetésre jan 7-e - az indulásunk napja - és mivel a világnál természetesebb dolog, hogy neki az édespja temetésen ott a helye, így úgy néz ki, hogy 4-en vágunk neki az útnak, és ő a lehetőségeihez mérten igyekszik majd csatlakozni hozzánk 1-2 nappal később. Volt olyan kedves, h a temérdek intéznivalója közepette megszervezte nekünk az első éjszakai szállásunkat Guatemala City-ben a Patricia's Bed & Breakfast-ben (http://www.patriciashotel.com/) , ugyanis ad1: helyi idő szerint este 10-kor érünk ki, és akkor már nem lenne túl kellemes ott szállás után kóvályogni, ad2: Endrén kívül egyikünk sem beszél spanyolul, bár még Guatemala Cityben elég nagy eséllyel találunk vkit, aki beszél angolul, nnna de onnan kilépve, már semmit nem érünk az angol nyelvtudásunkkal, a németet meg már meg sem említem :)
Felokosított minket, h mire figyeljünk majd oda, pl, h a sofőr tutira le akar majd húzni minket, meg a recepción is lehet, h ki akarják majd fizettetni velünk a reptéri shuttle-t, ami elvileg benne van a szállás árában, de ne hagyjuk magunkat átverni. Részletes leírást kaptunk, hogy hogyan jutunk el a "csirkebusszal"(mely nevét az utasokkal együtt utazó baromfiakról kapta :)) másnap reggel Antigua-ba, h ne ijedjünk meg, ha amint kinyitjuk a taxi ajtaját, máris tépik le rólunk a zsákot és viszik fel a buszra... jó esetben az Antigua-ba tartóra :)) stb-stb...
Háát izgalmas kalandnak ígérkezik, amúgy is, de így Endre nélkül meg még különösebben. Para mondjuk nincs bennem, csak egészséges izgalom. Amúgy meg ott lesz velem 3 srác, olyan nagy baj nem történhet velem :)) Az még picit kérdéses, h túravezető hiányában hogyan jutunk fel a 2552m-es, máig aktív Pacaya-vulkánra a 2. nap, de valahogy most az az érzésem, h mire oda jutunk, ez is meg fog oldódni :)
Na úgyhogy ezeken nem is morfondírozok tovább, van itt még elég tennivaló az indulás előtt :)
Már csak 4-et alszunk, és INDULÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!!!!